top of page

Noora löysi coachauksen kautta yllättävän vahvuuden itsestään (Case-tarina)

Updated: Dec 16, 2022

Asiakas: Noora (nimi muutettu)

Ikä: 28v

Ammatti: Opiskelija

Paikkakunta: Helsinki

Coaching-työ: 12kk


Case-tarina on julkaistu asiakkaan luvalla.


Lähtötilanne: Noora tunsi olevansa kadoksissa itsensä kanssa


Nooralla oli vahva tunne, että hän kaipasi elämäänsä muutosta, eikä voinut enää jäädä samaan tilanteeseen, missä oli.


"Ensimmäisenä ajatuksena oli se, että olin kadoksissa itseni kanssa. Olin uupunut töissä ja minulla oli vahva tunne sisällä, että en tiennyt, olinko omalla alalla vai en."


Noora oli lukenut yhdysvaltalaisten coachien kirjoja ja tutustunut coachaukseen sitä kautta. Hän tiesi, että halusi työskennellä nimenomaan coachin kanssa, koska hän halusi muutosta oman tulevaisuuden selkeytymiseksi.


Lue lisää: Mitä on Life Coaching?


"Minulle tuli jo ekassa tapaamisessa sellainen olo siitä, miten Sari esitteli itsensä ja kertoi coaching-työskentelystä, että hänen kanssa oli tosi hyvä olla. En helposti luota ihmisiin ja olen varuillani, mutta Sarin kanssa tuli turvallinen ja luottavainen olo."Coaching-työskentely nostikin pöydälle herkkyyden


Coaching-työskentelyn kautta Noora pääsi kohtaamaan itseään uusilla tavoilla ja huomasi, että oli paljon muitakin asioita, mitä hän halusi työstää coachin kanssa. Tämä onkin tyypillistä coaching-työssä, jossa lähdetään liikkeelle usein yhdellä teemalla, mutta ollaan avoimia muillekin ajatuksille, joita matkan varrella saattaa nousta.


"Töissä sain kuulla tosi paljon sitä, että älä ole noin herkkä ja miksi olet noin herkkä ja olet kyllä niin herkkä. Tuli sellainen olo, että tämä on jotain negatiivista minussa. Sitten olin vaan hiljaa. Halusin olla hiljainen ja näkymätön, että en häiritse muita omalla herkkyydelläni."


"Sari auttoi minua löytämään uusia tärkeitä puolia itsestäni. Tai luulen, että ne puolet ovat aina olleet minussa, mutta en ole vain uskaltanut katsoa niitä."

Coaching-työskentelyyn vahvasti kuuluvassa avoimessa ja tuomitsemattomassa ilmapiirissä Noora pääsi tarkastelemaan omaa herkkyyttään neutraalista lähtökohdista. Hän huomasi, että herkkyys ei ole heikkous, josta pitäisi päästä eroon. Sen sijaan hän huomasi, että herkkyys on hänessä voimavara, ja sitä lähdettiin coaching-työskentelyllä vahmistamaan.


"Ajattelin, että minun ikäisen aikuisen kuuluu osata miettiä ja ajatella asiat itse, mutta siitä huolimatta en ollut tyytyväinen tilanteeseeni. Sari auttoi minua löytämään uusia tärkeitä puolia itsestäni. Tai luulen, että ne puolet ovat aina olleet minussa, mutta en ole vain uskaltanut katsoa niitä. Me luullaan, että me tiedetään, mutta ei me tiedetä. Meidän sisältä voi löytyä vaikka mitä kaikkea uutta. Ilmapiiri coachauksessa on tukenut luottamusta, vapautta, kehittymistä ja kasvua."Sisäisen johtajan vahvistaminen toi rohkeuden


Noora kertoo, että tärkein työkalu hänelle coaching-työskentelyssä on ollut oman sisäisen johtajan tunnistaminen ja vahvistaminen.


Oman sisäisen johtajan vahvistumisen kautta Noora on saanut rohkeutta olla oma itsensä, selkeyttä tehdä päätöksiä itsenäisesti, ja uskallusta olla sosiaalisissa tilanteissa enemmän äänessä ja ilmaista itseään enemmän.


Samalla Nooran kanssa on pohdittu erilaisia ajatuksia ja tapoja, joilla hän on esimerkiksi kritisoinut itseään ja ollut liian kiltti.


Lue lisää: Miksi kiusaat itseäsi? Näin haastat sisäisen kriitikon


"Kun hakeuduin coachaukseen en koskaan ollut ajatellut sitä, miten monella eri tavalla olen kritisoinut itseäni. Mutta coaching-työskentelyssä olen oppinut, että minun ei tarvitse kritisoida tai vähätellä itseäni."


"Coaching on tuonut vapautta ja rohkeutta, että uska