top of page

Miksi minusta tuli Life Coach

Updated: Dec 16, 2022

Minulta kysytään usein, miksi olen päättänyt ryhtyä Life Coachiksi ja tässä blogissa ajattelin kertoa tarinan tästä päätöksestä.


Tarina alkaa vuodesta 2015.Oli aika seikkailulle


Olen aikaisemmin opiskellut ympäristöpolitiikkaa Helsingin Yliopistossa ja kuljin määrätietoisesti tuolla urapolulla.


Olin haastavissa töissä Valtion palveluksessa. Työni oli todella kiinnostavaa ja sain oppia ja kokea haastaa itseäni joka päivä.


Samaan aikaan isäni oli saanut ALS-diagnoosin, että tiesimme, että hän tulee menehtymään parissa vuodessa. Tästä syystä jouduin aika paljon miettiä sitä, että jos mulle kävisi niin, että kuolisin ennen kuin pääsen eläkkeelle, mitä itse asiassa haluan elämälläni tehdä juuri nyt.


Oli lounastauko ja olin päättänyt lähteä joogatunnille. Työtilanne oli sellainen, että oli mahdollista pitää pieni tauko ja minulla oli tarve saada aikaa miettiä hetki näitä ajatuksia. Joogatunnin lopussa loppurentoutuksen aikana nousi vahvasti ajatus, että tarvitsen seuraavaksi seikkailun elämääni.
Ensimmäinen suuri päätös


Pohdin ajatusta seikkailusta päiviä ja viikkoja. Pitkä ja monen mutkan kautta kiertänyt pohdinta johti selkeään lopputulokseen. Päätin lähteä Galápagossaarille vapaaehtoistyöhön.


Päätös lähteä tuolle matkalle oli todella vaikea ja minun piti todella paljon hakea rohkeutta, jotta uskalsin. Matka vei paljon rahaa ja myös aikaa, mitä minun oli hankala järjestää kalenteriini. Ei ollut myöskään helppoa tehdä päätös lähteä yksin keskelle Tyyntä valtamerta espanjankieliseen paikkaan. Vaikka olin lukenut aikaisemmin espanjaa, taitoni eivät olleet kovinkaan hyvällä tasolla.


Muistan elävästi hetken, kun saavuin metsään San Cristobalin saarelle, johon olin ilmoittautunut vapaaehtoistyöhön. Katsoin ympärilleni ja huokaisin ja mietin, että mikä ihme tässä olikaan ollut niin vaikeaa. Metsässä oli ihanaa!


Oli todella yksi elämäni parhaista päätöksistä lähteä tuolle matkalle.


Syy, miksi kerron tätä tarinaa tulee tässä. San Cristobalilla ollessani minulla oli aikaa miettiä, mitä halusin elämältäni. Mitä haluaisin tehdä ja mitä haluaisin että elämässäni on. Ja noiden muutaman viikon aikana nousi vahvasti ajatus, että haluan olla ammatikseni Life Coach.


Samalla nousi kuitenkin vahvasti ajatus siitä, että ennen Life Coachiksi kouluttautumista haluan kouluttautua joogaohjaajaksi, koska jooga oli itselleni ollut niin tärkeä työkalu itseni kehittämisessä.
Toinen suuri päätös


Eräänä viikonloppuna tulimme muiden vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa metsästä

Puerto Baquerizo Morenon kylään. Suuntasin nettikahvilaan tarkistamaan sähköpostejani ja joltakin sähköpostilistalta oli tullut ilmoitus, että Joogakoulu Shanti Helsingissä oli järjestämässä ensimmäistä joogaohjaajakoulutusta. Shanti oli jo vuosia ollut yksi ihanimmista tuntemistani paikoista ja ajatus siitä, että saisin Kylli Kukkin ja Meri Mortin kanssa viettää kokonaisen vuoden joogan ja itseni kehittämisen parissa toi ihoni kananlihalle innostuksesta.